De bh modellen
Universele bh


Balconette bh

Een balconette bh is wat dieper uitgesneden dan een hele cup bh, daarom zijn de borsten zijn bij het dragen niet helemaal bedekt. Deze bh kan zowel een voorgevormde als een niet voorgevormde bh zijn.


Push-up bh

Een push-up bh heeft extra vulling en zorgt voor een voller decolleté. Deze bh kan glad zijn maar dit hoeft niet. De vulling zit aan de onderkant opdat ze de borsten iets omhoog duwen.


Plunge bh

Een plunge bh kan glad zijn maar dit hoeft niet. De vulling zit aan de onderkant zodat ze de borsten iets omhoog duwen.


Minimiser

Een minimizer bh doet het tegenovergestelde van een push-up bh, want het zorgt ervoor dat de borsten minder groot lijken. De minimizer bh is dus een uitkomst van als een grote cupmaat optisch eens wat kleiner moet lijken.


Sportbh

Een sportbh zorgt ervoor dat de borsten minder heen en weer bewegen onder invloed van schokken van het lichaam. Hierdoor zullen het borstweefsel en de ligamenten minder snel beschadigd raken.


Zwangerschapsbh

Een zwangerschapsbh is onontbeerlijk als men borstvoeding geeft. Met een simpele beweging van één hand kan men namelijk een cup openmaken en de baby voeden.


Voedingsbh

Een voedingsbh is onontbeerlijk als men borstvoeding geeft. Met een simpele beweging van één hand kan men namelijk een cup openmaken en de baby voeden. 


Prothesebh

Een prothesebh is een bh voor vrouwen met een prothese. Door de bh zit de prothese toch comfortabel en het geeft een realistisch effect. 


Bustier

Een bustier is een soort corset, dus het gaat door onder de cups tot de navel. Hierdoor oogt het silhouet slanker en egaler. 


BH hemdje

Een bh hemdje is een hemdje met ingebouwde bh. Het is fijn om in de winter onder kleding te dragen. 


Body

Een body is een corset met onderkant. Vaak zijn bodies gemaakt om het silhouet slanker en egaler te laten lijken.  Opties


Bh zonder beugel

Een bh zonder beugel accentueert de borsten, doordat deze geen beugels heeft. 


Halterbh

Een halter bh is een bh met bandjes die om de nek te dragen zijn. Vaak zijn deze bandjes verstelbaar, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ideaal voor shirts met een blote rug. 


Niet voorgevormde bh

Een niet voorgevormde bh accentueert de natuurlijke vorm van de borsten, doordat deze geen schuimlaag in de cups heeft. 


Spacercup bh

Een spacercup bh is een bh waarvan de cups gemaakt zijn van een dun laagje schuim. Dit zorgt ervoor dat de borsten een mooie egale, ronde vorm krijgen. 


Straplessbh

Een strapless bh is een bh waarvan de bandjes eraf kunnen. De bh heeft meestal een extra dikke band, opdat de bh alsnog comfortabel zit en niet afzakt. Ideaal te dragen onder kleding met blote schouders. 


T-shirt bh

Een t-shirt bh is perfect onder strakke kleding, want deze tekent niet af. De cups hebben geen versiersels of broderie, dus de bh is onzichtbaar onder strakke kleding. Diverse bh termen


Beugelbh

Een beugel bh is een bh met beugels aan de onderkant van de cups. De bh is geschikt voor alle vrouwen, maakt niet uit welke maat ze hebben. De beugel geven extra steun en comfort. 


Bh zonder beugel

Deze bh heeft geen beugels en accentueert daarom de natuurlijke vorm van de borsten. 


Bralette

Een bralette heeft geen beugels en is niet voorgevormd, waardoor het lijkt alsof er heleaal geen bh gedragen wordt. Het geeft dus ook minder steun en is vooral voor de kleinere cupmaten. 


Demi cup

Demi staat voor de halve vorm van de cups. Slechts de helft van de borst is bedekt, waardoor de borsten groter ogen. 


Fullcup

Een full cup bh heeft een hoog uitgesneden cup, hierdoor zijn de borstel helemaal bedekt. Dit zorgt juist voor kleiner ogende borsten en is dus ook vooral voor vrouwen met een maatje meer. 


Grote maten bh

Een grote maten bh is een bh voor vrouwen met een grote cupmaat.  Deze bh heeft doorlopende beugels en bredere banden voor extra ondersteuning. 


Kwart cup bh

De kwart cup bh is een beugel bh zonder cups of met hele lage cups. Dit zorgt ervoor dat de borsten slechts voor een klein deel bedekt zijn. 


Longline bh

Een longline bh is een bh met een bredere bh band die soms zelfs uitstrekt tot de taille of heupen. Vaak is dit om de taille te vormen en geeft een corrigerend effect. 


Maximiser bh

Een maximiser bh lijkt er op een push-up bh, maar bij een maximiser bh lijken de borsten er minstens 2 cups bij te krijgen. Naast de vulling onderin de cup heeft een maximizer namelijk ook extra vulling aan de zijkant van de cup.


Multiway bh

Een multiway bh heeft afneembare bandjes die op allerlei manieren vast te maken zijn. Deze bh is dan ook ideaal onder kleding waarbij de schouderbandjes niet zichtbaar mogen zijn. 


Plakbh

Een plak bh is een bh die op de borsten geplakt kunnen worden, hierdoor is er geen last van bandjes en onder zeer verhullende kleding te dragen. 


Voorgevormde bh

Een voorgevormde bh is een bh waarvan de cups gemaakt zijn van een dun laagje schuim, hierdoor krijgen de borsten een ronde, egale vorm en extra ondersteuning.