Marlies Dekkers

Marlies Dekkers

Het is even geleden maar we zijn er weer! De zomervakantie weer achter de rug en tijd om weer te knallen! We hebben een hoop nieuwe bh's binnen gekregen waaronder Marlies Dekkers, en ik dacht laat ik eens wat vertellen over de inspiratie die Marlies bij deze bh's had!

Als eerste hebben we de Space Odyssey in een mooie rode kleur. Het verhaal achter deze bh gaat over een jonge vrouw uit Haiti ''Jacquotte Delahaye''. Ze was een vrouwelijke piraat en een feministische heldin! Of ze ooit echt bestaan heeft weten we niet, maar ze was een ster in verschillende legendarische verhalen... Samen met haar partner Anne-Dieu-le-Veut waren ze één van de meest beruchtste piraten van de Caribiën. Toen de regering een geld prijs op Jacquotte's hoofd zette vanwege haar succes zette ze haar eigen dood in scene om onder te duiken. Toen ze uiteindelijk weer opdook leidde ze de zee met andere piraten en namen ze een klein eilandje over. Hier is Jacquotte volgens de legendes vermoord door aanvallers die het eiland wilde overnemen. Heftig!!

Naast de vorige bh hebben we ook de Dame de Paris binnen gekregen en deze heeft natuurlijk ook een achtergrond verhaal. Deze is gebaseerd op ''Shi Yang''. Een jonge prostituee die later een powervol commandant werd op een piratenschip samen met haar grote liefde ''pirate Cheng'' die ze had leren kennen in het bordeel waar ze eerst werkte. Samen bedachten ze een strategie om andere piraten bij hun te trekken zodat ze krachtiger waren op de Zuid Chinese zee. Cheng overleed in 1807 maar dat stopte Cheng I sao (vrouw van cheng) niet. In de geschiedenis werd ze één van de machtigste piraten met het grootste piraten vloot en 70.000 man onder zich. Wat een powervrouw!!

Super interessante verhalen toch? Kom snel een kijkje nemen in onze winkel en zelf een Marlies Dekkers bh proberen!