Uw maat meten

'Een comfortabele, goed passende bh vinden, is meer een kwestie van beredeneerd gokken, trial and error, dan van precies meten.'Edward Pechter, plastische chirurg.

Hieronder volgt een benaderingsmethode om uw bh maat te bepalen. Verschillen tussen merken, modellen en productierondes zorgen er voor dat u nog steeds moet passen om de beste bh voor u te selecteren. Hoe groter de cupmaat wordt, des te belangrijker wordt goed advies van een lingeriespecialiste.(1)Als eerst meten we de omvang onder de borsten. Meet strak en laat het meetlint op de rug op gelijke hoogte als de buikzijde lopen. Met de gemeten maat onder de borsten, afgerond naar de volgende 5 cm, hebben we gelijk de te proberen omvangsmaat. (Zo wordt 76,5 cm omvang 80.)

(2) Meet vervolgens de maat over het volste deel van uw borsten. Let ook hier op dat het meetlint op de rug op gelijke hoogte moet lopen.

Het verschil nu tussen de twee opgemeten maten geeft de cupmaat aan. U kunt onderstaande tabel gebruiken. U moet dan de omvang gemeten over de borsten aftrekken van de omvang gemeten onder de borsten.

Bijvoorbeeld: Uw omvang onder de borsten is 76,5 cm en uw omvang over uw borsten is 95 cm. Het verschil is dan: 95 - 76,5 = 18,5 cm. Als u dan in onderstaande tabel kijkt valt het verschil van de twee gemeten maten binnen de 18-20 cm. U kunt dan het beste als eerste de maat 80D proberen.

VerschilCupmaat
12-14 cm U kunt een A cup proberen
14-16 cm U kunt een B cup proberen
16-18 cm U kunt een C cup proberen
18-20 cm U kunt een D cup proberen
20-22 cm U kunt een E cup proberen
22-24 cm U kunt een F cup proberen
24-26 cm U kunt een G cup proberen
Groter dan 26 cm Wij adviseren een bezoek aan de lingerie speciaalzaak