Uw bh maat meten

Niet iedereen vindt het prettig of is in de gelegenheid om een speciaalzaak te bezoeken. Maar gaat u online een bh kopen en bent u niet zeker van uw maat? Met de meetmethode zoals hier beschreven kunt u uw maat goed benaderen.

Als eerste gaat u de omvang van uw lichaam onder uw borsten meten. Dit doet u met een meetlint. Zorg er wel voor dat de meetlint aan de voor- en achterkant recht zit. Er mag geen speling in het meetlint zitten, maar het mag ook zeker niet strak zitten.

 

 U heeft nu uw omtrek onder de borsten gemeten. Deze omtrek rond u nu af met elke 2,5 centimeter. Is de gemeten omvang 72 cm? Dan neemt u omvangsmaat 70. Is de gemeten omvang 73 centimeter? Dan neemt u omvangsmaat 75. 

Vervolgens meet u de omtrek over de borsten. U bepaald nu het verschil in centimeters tussen onder- en over de borst. Met behulp van de tabel bepaald u uw cupmaat.

Het verschil in de metingen van onder- en over de borst is:U kunt:
12 tot 14 centimeter:  een A cup proberen,
14 tot 16 centimeter: een B cup proberen,
16 tot 18 centimeter: een C cup proberen,
18 tot 20 centimeter: een D cup proberen,
20 tot 22 centimeter: een E cup proberen,
22 tot 24 centimeter: een F cup proberen,Stel u heeft 73 centimeter onder de borst, en 92 centimeter over de borst gemeten. Het verschil tussen onder- en over de borst is dus 19 centimeter. De maat die u kunt proberen is 75D. Is het verschil tussen onder- en over de borst in uw situatie groter dan 24 centimeter? Wellicht is via internet bestellen niet de beste optie en kunt u beter bij een lingeriespeciaalzaak om advies vragen.

U moet echt rekening houden met het feit dat elk lichaam anders is en mogelijk aan verandering onderhevig is. De bovenstaande waardes zijn dan ook slechts een indicatie. Daarnaast zijn er veel redenen waardoor niet alle bh's met de gemeten maat passend zijn. Zo is de uitsnijding van de cup van belang, de rekbaarheid van het materiaal en dergelijke. 

In de lingerie geldt ook dat iedere fabrikant zijn eigen manier van werken heeft en zelfs per fabrikant kunnen onderling ook gelijke maten verschillen! Maakt u zich dus niet ongerust als het gewenste effect niet direct bereikt wordt. Denk ook maar eens aan de keren dat u schoenen kocht. Daar geldt vaak ook voor dat u 5 paar kunt passen, maar dat er slechst twee paar goed zitten.In een slordige twintig jaar is de gemiddelde cupmaat geevolueerd van B- naar een D-cup. De toename is heus niet het gevolg van het stijgend aantal borstvergrotingen. Het gebruik van de pil, vetrijke voeding, milieuvervuiling en het veranderend gebruik van hormonen spelen hierin een bepalende rol.