afbeelding van een balconette bh

Balconette bh

 

De balconette bh is wat lager en breder uitgesneden. Daardoor kan een diep decolleté gecreëerd worden en valt de bh niet of nauwelijks op onder de kleding. Deze bh geeft veel steun van onderen waardoor een mooie buste gepresenteerd wordt. De bandjes staan ver uit elkaar waardoor ook de hals en schouders mooi uitkomen. In veel gevallen zijn de bandjes af te nemen waardoor er een strapless bh van gemaakt kan worden.

 

afbeelding van een bh zonder beugel

Bh zonder beugel

 

Deze bh heeft geen beugels. Daardoor wordt de vorm van uw decolleté wel anders dan bij het dragen van een beugelbh. Uw borsten worden bij het dragen van een bh zonder beugel minder of niet gesepareerd. Daardoor liggen de borsten meer bij elkaar. Sommige dames vinden het fijn om een beugelloze bh te dragen. De borsten worden minder gelift en kunnen daardoor ook minder zwaar voelen.

 

afbeelding van een bustier

Bustier

 

Een bustier is lingerie dat het bovenlijf bedekt maar de schouders en armen blijven onbedekt. Het kan als topje gebruikt worden, maar kan ook met voorgevormde cups dienen als bh. De bustier kan net als een korset je een smaller middel geven.

 

afbeelding van een hoge cup bh

Hoge cup of full-cup bh

 

Een Full-cup bh is een bh die hoger sluit dan andere type bh’s. De cups bedekken vrijwel de gehele borsten en ondersteunen dan ook aan alle kanten. Dit geeft een aangename compressie en voelt stevig. De schouderbandjes zitten dicht bij de nek. Dat kan een voordeel zijn bij vrouwen met smalle schouders, de bandjes zakken minder af. Toch als u de verkeerde maat draagt is het ook een grotere last op de schouders.

 

afbeelding van een minimiser bh

Minimiser bh

 

De minimizer bh bedekt de gehele borst met strakke, elastische stof. De borsten kunnen wel tot twee cupmaten kleiner lijken dan ze werkelijk zijn. De bh zorgt ervoor dat de borsten verspreid worden, waardoor de boezem er minder omvangrijk uit ziet.

 

afbeelding van een niet voorgevormde bh

Niet voorgevormde bh

 

Accentueert de natuurlijke vorm van de borsten. Sluit mooi om de borst heen. Het middenstukje tussen de borsten sluit perfect plat aan op het borstbeen, waardoor deze zorgt voor een mooie scheiding en lift van de borsten.

 

afbeelding van een plunge bh

Plunge bh

 

Een plunge bh heeft een laag tussenstuk en doet voor vrouwen met een wat grotere cup hetzelfde als een push-up bh. De plunge bh geeft door de heartshape belijning een mooi decolleté maar dan 'puur natuur'. De borsten worden gelift zonder extra te pushen, dit zorgt voor een prachtig, rond decolleté.

 

afbeelding van een prothesebh

Prothesebh

 

Prothesebh's zijn speciaal ontwikkeld en bieden voldoende hoog gesneden decolleté voor een optimale steun. Het hogere deel tussen de cups is goed aansluitend en elastisch voor optimale steun. Vaak hebben deze bh’s een brede en zachte ondercupband voor veel draagcomfort. Daarbij is de armuitsnijding wat hoger gesneden ter verhulling van eventueel littekenweefsel. In de cup is een hoesje geplaatst waarin de prothese op zijn plek gehouden wordt.

 

afbeelding van een push-up bh

Push-up bh

 

Een push-up bh heeft een stevige vulling en duwt de borsten omhoog waardoor ze groter lijken. Ze lijken niet alleen groter, maar worden ook dichter tegen elkaar geduwd, wat de borsten extra accentueert.

 

afbeelding van een spacercup bh

Spacercup bh

 

Een spacercup bh is een bh met gewatteerde cups die niet warm of zweterig wordt. Spacer materiaal is lichtgewicht dubbellaags schuim. De bh ziet er net uit als een gewone T-shirt-bh, maar je zult het verschil voelen zodra je het aantrekt.

 

afbeelding van een sportbh

Sportbh

 

De borsten bestaan uit vetweefsel en niet uit spieren. Daarom kunnen na verslapping ook oefeningen niet meer helpen het weefsel in de oorspronkelijke toestand te herstellen. Een functioneel gesneden sportbh is comfortabel en ondersteunt en omsluit de borst zodat deze nauwelijks beweegt. Daar waar een gewone bh zo’n 40% ondersteuning biedt, doet een goede sportbh dat voor zo’n 70%.

 

afbeelding van een straplessbh

Strapless bh

 

Een strapless bh is een bh met afneembare bandjes en is dus de ideale bh voor onder tops en jurkjes met blote schouders. Een strapless bh heeft vaak een bredere bh band onder de cups, waardoor je borsten de juiste steun krijgen.

 

afbeelding van een triangelbh

Triangelbh

 

Triangel bh's hebben geen ronde cups maar driehoekige cups. Deze bh is zeer geschikt voor vrouwen met wat kleinere borsten, aangezien triangel bh's typisch wat minder steun bieden. De triangel bh heeft vaak namelijk geen beugel en geen vullingen.

 

afbeelding van een voedingsbh

Voedingsbh

 

Een voedingsbh is ontwikkeld voor moeders die hun baby snel borstvoeding moeten kunnen geven. De cups zijn makkelijk met één hand los te halen zonder dat de bh uitgetrokken hoeft te worden. Veel voedingsbh’s hebben een sterke band op de rug om extra ondersteuning te bieden.

 

afbeelding van een voorgevormde bh

Voorgevormde bh

 

De voorgevormde bh is juist geschikt voor vrouwen die van zichzelf sterke en ronde borsten hebben. Een bh met voorgevormde cups heeft gladde cups zonder naden en elke cup bestaat maar uit één stuk stof. De voorgevormde cup vormt zich naar de borst zonder dat er een naad aan te pas komt.

 

afbeelding van een zwangerschapsbh

Zwangerschapsbh

 

Een zwangerschapsbh wordt ook wel meegroei-bh genoemd. De bh is gemaakt van rekbare stoffen en heeft bredere bandjes. Het is speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen, omdat de borsten in negen maanden tijd flink aan verandering onderhevig zijn.

 

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste maat of het perfecte model? Neem gerust contact met ons op. Klik hier.