BH soorten

afbeelding van een balconette bh

Balconette bh

 

De balconette bh is wat lager en breder uitgesneden. Daardoor kan een diep decolleté gecreëerd worden en valt de bh niet of nauwelijks op onder de kleding. Deze bh geeft veel steun van onderen waardoor een mooie buste gepresenteerd wordt. De bandjes staan ver uit elkaar waardoor ook de hals en schouders mooi uitkomen. In veel gevallen zijn de bandjes af te nemen waardoor er een strapless bh van gemaakt kan worden.

 

afbeelding van een hoge cup bh

Hoge cup of full-cup bh

 

Een Full-cup bh is een bh die hoger sluit dan andere type bh’s. De cups bedekken vrijwel de gehele borsten en ondersteunen dan ook aan alle kanten. Dit geeft een aangename compressie en voelt stevig. De schouderbandjes zitten dicht bij de nek. Dat kan een voordeel zijn bij vrouwen met smalle schouders, de bandjes zakken minder af. Toch als u de verkeerde maat draagt is het ook een grotere last op de schouders.

 

afbeelding van een bh zonder beugel

Bh zonder beugel

 

Deze bh heeft geen beugels. Daardoor wordt de vorm van uw decolleté wel anders dan bij het dragen van een beugelbh. Uw borsten worden bij het dragen van een bh zonder beugel minder of niet gesepareerd. Daardoor liggen de borsten meer bij elkaar. Sommige dames vinden het fijn om een beugelloze bh te dragen. De borsten worden minder gelift en kunnen daardoor ook minder zwaar voelen.

 

afbeelding van een plunge bh

Plunge bh

 

Een plunge bh heeft een laag tussenstuk en doet voor vrouwen met een wat grotere cup hetzelfde als een push-up bh. De plunge bh geeft door de heartshape belijning een mooi decolleté maar dan 'puur natuur'. De borsten worden gelift zonder extra te pushen, dit zorgt voor een prachtig, rond decolleté.

 

afbeelding van een prothesebh

Prothesebh

 

Prothesebh's zijn speciaal ontwikkeld en bieden voldoende hoog gesneden decolleté voor een optimale steun. Het hogere deel tussen de cups is goed aansluitend en elastisch voor optimale steun. Vaak hebben deze bh’s een brede en zachte ondercupband voor veel draagcomfort. Daarbij is de armuitsnijding wat hoger gesneden ter verhulling van eventueel littekenweefsel. In de cup is een hoesje geplaatst waarin de prothese op zijn plek gehouden wordt.

 

afbeelding van een push-up bh

Push-up bh

 

Een push-up bh heeft een stevige vulling en duwt de borsten omhoog waardoor ze groter lijken. Ze lijken niet alleen groter, maar worden ook dichter tegen elkaar geduwd, wat de borsten extra accentueert.

 

afbeelding van een minimiser bh

Minimiser

 

De minimizer bh bedekt de gehele borst met strakke, elastische stof. De borsten kunnen wel tot twee cupmaten kleiner lijken dan ze werkelijk zijn. De bh zorgt ervoor dat de borsten verspreid worden, waardoor de boezem er minder omvangrijk uit ziet.

 

afbeelding van een sportbh

Sportbh

 

De borsten bestaan uit vetweefsel en niet uit spieren. Daarom kunnen na verslapping ook oefeningen niet meer helpen het weefsel in de oorspronkelijke toestand te herstellen. Een functioneel gesneden sportbh is comfortabel en ondersteunt en omsluit de borst zodat deze nauwelijks beweegt. Daar waar een gewone bh zo’n 40% ondersteuning biedt, doet een goede sportbh dat voor zo’n 70%.

 

afbeelding van een voedingsbh

Voedingsbh

 

Een voedingsbh is ontwikkeld voor moeders die hun baby snel borstvoeding moeten kunnen geven. De cups zijn makkelijk met één hand los te halen zonder dat de bh uitgetrokken hoeft te worden. Veel voedingsbh’s hebben een sterke band op de rug om extra ondersteuning te bieden.

 

afbeelding van een zwangerschapsbh

Zwangerschapsbh

 

Een zwangerschapsbh wordt ook wel meegroei-bh genoemd. De bh is gemaakt van rekbare stoffen en heeft bredere bandjes. Het is speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen, omdat de borsten in negen maanden tijd flink aan verandering onderhevig zijn.

 

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste maat of het perfecte model? Neem gerust contact met ons op. Klik hier.