Lingerie:

In het ideale geval wast u uw lingerie als deze 1 of 2 keer gedragen werd. Was uw lingerie bij voorkeur op de hand en voeg een fijnwasmiddel toe. Delicate kant en broderie gaan veel langer mee als ze voorzichtig op de hand gewassen worden. Vul een wasteil met lauw water (max 30°C) en een weinig wasmiddel, dompel de lingerie herhaaldelijk onder. Zorg er voor dat de lingerie in beweging blijft. Wring het artikel niet uit en zeker niet wrijven/schuren. Uitspoelen met helder lauw water (max 30°C) tot het wasmiddel volledig is verdwenen. 

Gaat uw voorkeur uit naar de wasmachine? Bij het wassen in de wasmachine moet u altijd een waszakje gebruiken! Vul de trommel tot maximaal 1/3, bij voorkeur met andere kleine artikelen. Zet de machine op een programma met een laag aantal toeren. Kies voor een temperatuur van 30°C of een cyclus voor delicate was. Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was. Volg de gebruiksaanwijzing van de wasmiddelen op. Gebruik nooit een bleekmiddel, wasverzachter of een wolwasmiddel.

Spoel uw lingerie grondig uit en laat deze rustig drogen. Wees heel zorgvuldig met voorgevormde- en push-up bh’s, deze kunnen sneller indeuken en daarom moet u ze zeker niet centrifugeren. Na het wassen kunt u de nog vochtige bh met de hand weer voorzichtig een beetje in vorm trekken. Berg lingerie pas op als deze volledig droog is. Lingerie mag niet gestreken worden. 


Badgoed:

Vermijd het dragen van een nieuw badgoedartikel in de sauna of jacuzzi omdat dit tot snellere slijtage van het artikel kan leiden. Vermijd contact met chloor en zonnecrème. Spoel badgoed altijd onmiddellijk uit na gebruik in helder lauw water. Was badgoed in koud water met wasmiddel. Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was. Laat het nooit een nachtje weken. Wring het ook nooit uit. Stop badgoed nooit in de droogtrommel, maar hang het op om te drogen. Badgoed kan vlak gedroogd worden of op een droogrek. Berg uw badgoed pas weg weg als het volledig droog is.