Lingerie

In het ideale geval wast u uw lingerie als deze één of twee keer gedragen werd. Was uw lingerie bij voorkeur op de hand en voeg een fijnwasmiddel toe. Delicate kant en broderie gaan veel langer mee als ze voorzichtig op de hand gewassen worden.

Vul een wasbak met lauw water (max 30°C) en weinig wasmiddel, dompel de lingerie herhaaldelijk onder. Zorg er voor dat de lingerie in beweging blijft. Wring het artikel niet uit en laat het zeker niet wrijven of schuren. Spoel uit met helder lauw water (max 30°C) tot het wasmiddel volledig is verdwenen.

Gaat uw voorkeur uit naar wassen met de wasmachine? Bij het wassen in de wasmachine moet u altijd een waszakje gebruiken! Vul de trommel tot maximaal 1/3, bij voorkeur met andere kleine artikelen. Zet de machine op een programma met een laag aantal toeren. Kies voor een temperatuur van 30°C of een cyclus voor delicate was.

Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was. Volg de gebruiksaanwijzing van de wasmiddelen op. Gebruik nooit een bleekmiddel,wasverzachter of een wolwasmiddel.

Wees heel zorgvuldig met voorgevormde- en push-up bh’s, deze kunnen sneller indeuken en daarom moet u ze zeker niet centrifugeren.

Na het wassen kunt u de nog vochtige bh met de hand weer voorzichtig een beetje in vorm trekken. Berg uw lingerie pas op als deze volledig droog is. Lingerie mag niet gestreken worden.

Badkleding

Vermijd het dragen van badkleding in de sauna of jacuzzi. Dit leidt tot snellere slijtage. Vermijd contact met chloor en zonnecrème. Alleen badkleding gefabriceerd met 100% polyester is chloorbestendig en kan gebruikt worden in het zwembad.

Was uw haar niet uit met shampoo zolang u uw badkleding nog draagt. Dit kan de materialen aantasten. Spoel uw badkleding na gebruik onmiddelijk uit in helder lauw water.

Was badkleding in koud water met wasmiddel. Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was. Laat het nooit een nachtje weken. Wring het ook nooit uit.

Stop badkleding nooit in de droogtrommel.Het kan vlak gedroogd worden of op een droogrek. Berg uw badkleding pas op als het volledig droog is.